26 Şubat 2009 Perşembe

Pastane Poğaçası ve P.D.Ç.S.E. 37

pastane poğacasi2

Yine çok uzunnnn bir aradan sonra tekrar merhaba.Bir çok arkadaşım bu uzun aranın sebebini biliyor aslında:)))Pastasız ve evde dinlenerek geçen iki koca ay:(((Neyse önemli olan sorunu çok şükürki atlatmış olmam...İki ay öncesinden kalan bir sürü pasta bekliyor sırada,ama ben bu sabah Efe'ye yaptığım sevgili Kibele Banu'nun muhteşem lezzetli pastane poğaçasını yayınlamak istedim. Laf aramızda fotoğraf çekmeyi bile özlemişim:)))

Bu tarifi ne zamandır tarif gönderemediğim 37. Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği'nin sahibesi sevgili Sevinçli Tarifler'e göndermek istiyorum ve kendisine başarılar diliyorum

pastane poğacasi1

MALZEMELER
250 gr tereyağı yada margarin
1 küp maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı

Maya süt ile eritilir.
Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeler eklenir karıstırılır.
Mayalı sut eklenir karıstırılırve un eklenmeye başlanır.
Ele hafif yapışan bir hamur yapılır yarım saat mayalanır. tekrar yoğurulur.
Poğaça sekli verilir. tepsiye dizilir tekrar 1 saat mayalanır. yumurta sarısı surulup. önceden ısınmıs 185 derecede pisirilir..

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe