27 Ocak 2008 Pazar

Şeker Hamurlu Çilekli Pasta


Eveeeeeeeeeet.İşte sonunda yaptım.Artık benimde şeker hamurlu bir pastam var.İnşallah devamı gelecek.Cumartesi günü Eminönü'ne şeker hamuru malzemelerine bakmak için, Fermo'ya ve diğer pasta malzemeleri satan mağazalara gittik.İnanılmazdı,neler var neler.Ama kalabalıktan istediğim gibi alışveriş yapamadan geldik.Sadece şeker hamuru malzemeleri alabildim.Ve hemen ertesi gün öğlen gibi pandispanya ile işe başladık.Pasta bittiğinde saat akşam 18:30 olmuştu.Hamuru yoğurmaktan elimde kolumda derman kalmadı.Ama değdi doğrusu.Tadını pek sevmesemde görüntü süper.Sırada oğlumun doğumgünü için Şimşek Mc Queen pastası var.Bunda pek ümitli değilim ama,deneyeceğim bakalım.Neyse çok uzatmadan tarife geçelim.


Malzemeler

Pandispanya

  • 5 yumurta
  • 14 kaşık şeker
  • 14 kaşık un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Keki ıslatmak için 1 bardak süt ve 2 kaşık şeker
İç Kreması
  • 1,5 bardak süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 kutu dondurulmuş çilek
Şeker Hamuru
  • 1 kg. pudra şekeri
  • 110 gr. glikoz
  • 18 gr. gliserin
  • 4 çay kaşığı toz jelatin
  • 1/3 su bardağı sıcak su

Pandispanya

  • Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılıp,şekerin yarısı sarısına ve yarısı beyazına katılarak iyice köpürene kadar mikserle karıştırılır.

  • Daha sonra bir araya getirilip tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılarak içine un,kabartma tozu ve vanilya elenip pişirme kalıbına dökülür.

  • Ben 26 cm'lik bir kalıp kullandım.170 derecede 30-40 dak. pişirilip soğumaya bırakılır.

İç Kreması

  • Bu krema tarifini http://pastaci.blogspot.com/ arkadaşımızdan aldım.Gerçekten çok güzel oluyor.

  • Bütün malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Ve ara sıra karıştırarak soğutuyoruz.

Vee Şeker Hamurunun Yapılışı

  • İlk önce pudra şekerinin 3/2 sini yoğurma kabına 2 defa eliyoruz.

  • Başka bir tarafta sıcak suyun içinde jelatini eritip,sonra içine glikozu ve gliserini de katıp eriyene kadar karıştırıyoruz.

  • Bu karışımı pudra şekerinin ortasına döküp hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

  • Gerektiği yerde pudra şekeri ilavesiyle sert ama ipek gibi bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve şeker hamurumuz hazır.

  • Pandispanyamızı ikiye bölerek aralarını şekerli sütle ıslatıyoruz ve iyice kurumasını bekliyoruz.

  • Sonra arasına kremamızı sürüp üst katı kapatıyoruz.

  • Şeker hamurunu pudara şekeri serptiğimiz tezgahın üzerinde açıp pastamızın üzerini kaplıyoruz.

  • En son olarak üzerini istediğimz şekilde süslüyoruz.Ben kurabiye kalıbı kullandım.

30 yorum:

  1. tebrik ederim ellerinize sağlık.Mükemmel görünüyor.Hem de ilk denemeniz olduğunu söylemişsiniz.Gerçekten kutlarım.Hem içi hem dışı çok güzel görünüyor.
    selamlar ve sevgiler,
    Elif

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık çok şirin olmuş!
    Bir dilim de ben alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.pasta hem çok cici hemde nefis görünüyor.

    SEVGİYLE KALIN

    YanıtlaSil
  4. İlkercim, çok zarif bir pasta olmuş, eline sağlık, hiç de ilk deneme gibi durmuyo vallla,tebrikler. Ben de bu hafta ilk denememi yapacağım, umarim beceririm. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ilkercim sen yayinlicam diye yazinca msn de bende sayfayi kac sefer actik ilk yorumu yazmak icin ama demke kismet degilmis;)Gercekten cok güzel yapmisin.Hic de ilk defa gibi olmamis.Üzerinin hamurunu cok güzel düz sekilde yapmisin bence en önemli yer.Ellerine saglik arkadasim benim.Darisi basima:)SEvgilerimi biraktim Ilkercim,öptüm canim.

    YanıtlaSil
  6. Canim arkadasim pastan cok tatli olmus yaaa. Cok begendim maket gibi olmus belli cok ugrastigin. Ellerine saglik canim opuyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Canim,
    sen bu isi kapmissin, ilk denemen olmasina ragmen pürüzsüz ve harika görünen bir pasta yaratmissin, ellerine saglik diyorum sadece ve böyle devam et.

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar ilkercigim, canim gercektende ilk denemen olmasina ragmen renk ve sablon secimin cok mükemmel. Padispanyanin rengi icindeki cilekler ve kremasi, disi ile bir güzel ahenk olusturmus. Ellerine saglik canim, tadi bu gibi pastalarin cok tatli oldugundan belki pek hosuna gitmemistir. ama sadece bir dilimi bir sey yapmaz, bence harika, emeklerine degmis, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Pastan harika olmus canim, tebrik ederim. Beni de ozendirdin...
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  10. sevgili Ilker
    ziyaretin için teşkkürler.
    harika bir pasta yapmışsın.ilk denemen olduğuna böyle olduğuna bakalım ilerde ne kadar güzel şeyler ortaya çıkaracaksın.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık,inanılmaz zevkli süslemişsin.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Canim pasta cok harika olmus,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  13. İlkercim ilk şeker hamuru pastası için oldukça başarılı bir pasta olmuş ellerine sağlık..Emin ol insan yaptıkça eli alışıyor ve daha iyilerini yapıyor...

    YanıtlaSil
  14. hem şık hem zarif olmuş. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. ilkercim süpersinnnnnn
    valla çok güzel olmuş eminim bi okadar da lezzetlidir
    tatlım eline sağlık
    sevgiler görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  16. eline sağlık canım süper olmuş.ilk olmasına rağmen harika.
    iyi haftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Şeker gibi bir pasta olumuş gerçekten,ellerine sağlık..Eminim büyük bir keyif almışsındır bu pastayı yaparken..

    Afiyetler olsun..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  18. Hırsız site blogcu tarafından kapatıldı canım.
    Benim hamurişi(poğaça,açma,pide,sakallı) fotoğraflarımı kullanmıştı.
    Neyse bu tarz tiplerden piyasada bol var ama en azından birinden kurtulduk :)

    YanıtlaSil
  19. Ayyy ne kadar şeker olmuş,maşallah:)
    Çok kibar ve hoş bir pasta:) Ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  20. aah canim eline koluna saglik.ne güzel sen kırdın seytanın bacağını.ilk deneme için kaplama süper görünüyor valla.tebrik ederim.darisi başıma insallah:)))

    YanıtlaSil
  21. Süper olmuş süperrr.Ellerine sağlık.Bende artık şeker hamurlu bir pasta yapmalıyım.Çok özeniyorum:))Sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  22. ay enfes olmuş ne güzel gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  23. ilkercim ellerine sağlık canım harika bir görüntüsü var .eminim tadida en az görüntüsü kadar güzeldir.bende denemek çok istiyorum bir zaman bulsam ah ah :)
    şimdilik seninkiyle yetinorum:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Tebrikler ilk seker hamurlu pastaniz icin. Ben, 'yapmayacagim' diye buyuk konusuyorum ama kim bilir?
    Seker Hamuru yerine badem ezmesi ile bu kaplama yapilmazmi, millet pastayi birakir kaplamayi yer :)
    Gariban blogum icin destek mesajlarina da , ayrica tesekkurler

    YanıtlaSil
  25. sevgili ilker bu pasta bir tablo gibi, ne şeker ne şirin..ikizlerimin yaş günü yaklaşıoyr be pastalarini kendim yapmak gibi bir fantezim var, başarılı olablir miyim bilmiyorum ama senin bu pastanı deneyebilirim:)) ellerine sağlık, sevgilerimle, emel

    emelinmutfagi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. Eğer ilk deneme buysa eminim çok ama çok beğeneceğimiz pastalar sırada olacak. Eline sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Pastana bayıldım çok güzel hariha hatta fevkaladenin fevkinde olmuşş:)

    YanıtlaSil
  28. ayy bide seker hamurunu kendinmi yaptinnn zor olur tabikide ayol:)

    hazir alsaydin keske :)

    tadini cok merak ediyorum yaa kötü biseymi cikacak ne olacak bende yapacagim ama endisedeyim off :(

    bazilari cok kotu oldugunu sölemiyo ama damak zevki tabiki

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  29. hanımefendi ellerinize saglık,fakat renklendirme işlemini hangi aşamada yapacagımızı belirtmemişsiniz. ögrenebilirmiyim hangi aşamada yapılıyor.
    sevgiler sude

    YanıtlaSil
  30. Hayatım yardımına ihtiyacım var çünkü ben bir türlü hesaplıyamıyorum:(Şeker hamurunun tarifini aldım ama glikozla gliserinin ölçülerini kaşık olarak verirmisin.ben sıvı glikoz aldım sanırım aynıdır şimdiden saol hayatım

    YanıtlaSil