
Eveeeeeet.Sıra geldi benim yöresel lezzetlerime.Bloglarda dolaşırken herkesin kendi yöresine ait yemekleri nasılda gururla yayınladığını takip edip duruyordum.Bende Yugoslav göçmeniyim. Yani Makedon göçmeni.Bir yerde okuduğum bir yazıda,Yugoslav Türklerinin aslında Yugoslavya'ya Türkiye'göç ettiği yazıyordu.Osmanlı zamanında oralarda da Türkler soy oluştursun diye Türkiye'den göç etmişler.Ailemin soy ağacı araştırıldığında bizde bu gerçeği öğrendik.Ayıptır söylemesi bizim bir güzel yemeklerimiz,böreklerimiz,tatlılarımız vardırki;sormayın gitsin.Şaka bir yana Balkan mutfağı hepinizin bildiği gerçekten çok farklı ve güzeldir.Osmanlı mutfağının bir çok çeşidini barındırır içinde.Özellikle hamur işleri çok çeşitlidir.Bu tatlıda bir Avrupa tatlısı olan Krem Karamele çok benzer.Ama tadı nefistir.Bizim en gözde tatlılarımızdan biridir.Rahmetli babaannem çok yapardı.Şimdi hayatta olsa ve benim kendi yemeklerimizi bu şekilde yapıp paylaştığımı görse,eminim çok mutlu olurdu.Neyse çok uzattım tarifimize geçelim.Hepinize Afiyet olsun.

Malzemeler
8 adet yumurta
1 kg. süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
- Yumurtaları büyük bir çırpma kabına kırıp,kabarana kadar iyice çırpıyoruz.
- Hafif ılık sütün içine şekeri koyup karıştırarak eritiyoruz.
- Daha sonra sütü yumurtaların içine yavaş yavaş ekliyoruz.Yumurtalar kabardığı için karışım iki katına çıkacak.Pişerken tekrar inecek.
- Fırına dayanıklı cam tepsinin içine döküp 170 derecelik fırında yaklaşık 60-70 dak. pişiriyoruz.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
kaymacinanin tadini cok iyi bilirim
YanıtlaSilyilar önce bir dergiden almistim tarifini ve cok begenerek yenilir bizde
ellerine saglik
Bizim taraftan birini daha bulmak çok güzel, ben de kaymaçinayı çok severim, sizinki de çok güzel, iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilCanim cok lezzeli görünüyor,ellerine saglik.Kaymacina sana bahsettigim hemsehrin olan arkadasimda yedigim bir tatli.Ben de birgün yayinlamak istiyordum.Arkadasim sade yapiyor,senikisi de cok degisik ve hos olmus,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilIlkercim dokturmussun yine. Sen surekli rumeli yemekleri ve sizin yoresel yemeklerinizden yap canim. Bana cok ilginc ve guzel geliyor. Sevgiler
YanıtlaSilnot: ceviz de mi koydun?
Ilkercim gene benim,kaymacinani iyice inceledim,ben üzerini erikli gibi gördüm kusura bakma arkadasim sade yapiyor diye yazmistim ya..Neyse öpüyorum.
YanıtlaSililkercim ne degişik ve leziz bir şey.çok hoş görünüyor.
YanıtlaSilellrine saglık
sevgiler
ismi bile güzel..kimbilir tadı nasıldır...
YanıtlaSilsüper bir görüntü.....ellerine sağlık.....
nefisss görünüyor,
YanıtlaSilellerinize kollarınıza sağlık:)
sevgiler
canım ellerıne saglık nefıss gorunuyor. sevgılerımle...
YanıtlaSilziyaret ve yorum için teşekkürler.her zaman beklerim.
YanıtlaSiltatlı nefis görünüyor.yöresel olmasıda ayrı bir özellik.ellerinize sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor
YanıtlaSilNe güzel bir tatlı bu İlkercim...Nefasetli mi nefasetli olmuş..Denenecekler arasına alındı bile...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
hemso sayiliriz bende bulg.gocmeniyim canim...:)
YanıtlaSilharika gorunuyor tatlin deniycem en kisa zamanda
ellerine saglik...
www.yenitadlar.blogcu.com
merhabalaar tarifler bir birinden lezzetli görünüyor... ellerinize saglik
YanıtlaSilve merak ettigim bisey daha var o sitedeki kösede resiim sizin mutfaginizmi??? :) cooooook hos
ellerine saglik cok guzel olmus bende yapiyorum fakat ustu boyle kizarmiyor nefis gorunuyor afiyet olsun
YanıtlaSiladapazarinda yugoslav komsularimizla buyuduk bilmemmi ne marifetli oldugunuzu babaanneniz nur icinde yatsin sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar canim, ellerine saglik ne güzel yazip anlatmissin, kaymacina da harika olmus, cok degisik bir tatli, sevgiler,....
YanıtlaSilHasret lezzetler ile banneriniz ayni ?????
YanıtlaSilbende bir rumeli kizi olarak bayildim bende pek severim haria bir lezzet, sende çok guzel yapmissin ellerine saglik canim, haftan guzel geçsin, sevgiyle kal.
YanıtlaSilselam..ziyaret ve yorumunuza teşekkürler..rumeli tatlısı pek güzel..elinize saglık..sevgilerimle..
YanıtlaSilGünaydın..Yorumunuz için teşekkürler..elinize sağlık tatlı muhteşem görünüyor..Blogcu daki şablonunuzu çok beğendim..Sizmi tasarladınız..Bu ara şablon sorunum varda Sayfamı bazı arkadaşlar açamıyormuş..Sevgiler..
YanıtlaSilIlkercim harika görünüyor canim ya ellerine saglik.Elbette yer yerin degisik ve farkli lezzetleri vardir.Ama bana hic cazibeli gelmeyen sanirsam cin mutfagi:)Sobeni cok yakinda cevaplicam hayatim;)Sana iyi bir hafta gecirmeni diliyorum,görüsürüz canim.
YanıtlaSilGörünüsü süper,
YanıtlaSilellerine saglik.
ne diyeyim, afiyet olsun :))
Aysel
Çok güzel bir tatlıya benziyor. Ve göçmenlerin hamurişlerinin güzelliği konusunda sana katılıyorum:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
ellerinize sağlık kekin üzerindeki ne ondan bahsetmemişsiniz...?
YanıtlaSilwww.saniyesultan.blogcu.com
Cok nefis bir tatliya benziyor. Ellerine saglik.
YanıtlaSilAma yuzundeki ne desem cehaletim cok mu belli olur. Firinda kizarinca mi boyle oluyor, yoksa sonradan sos mu yapiyorsun?
Tesekkurler,
Sevgiler:)))
ilkercim bitirdin beni vallahi ne kiz bunlar böyle tatlilar pastalar iki aldim senin blogda olmuyor ama bak
YanıtlaSilellerine saglik canisi hepsi birbirinden enfes sevgiler öptüm
Çok değişik bir tatlı olmuş canım,ellerine sağlık..Üzerindekileri kuru kayısıya benzettim.Yanılgı payım ne derece doğru? Bu konuda ışık istiyorum senden zahmet olmazsa..))
YanıtlaSilEğer kayısı ise bizim tatlımız ile de çok nefis olacağı kesin..Harikasın!
Sevgilerle
Çok leziz görünüyor.Hemen tadına bakmak istedim.Ellerine sağlık.Çok canım çektii
YanıtlaSilMerhaba :)
YanıtlaSilBlog Manşet'te okumuştum bu başlığı, ama ancak bugün tesadüfen bulabildim yeniden :)
Arnavut göçmeni arkadaşlarım var enim de; duymuştum bu tatlının adını ama yapan olmadı daha bana :)))
İlginç, çekici bir görüntüsü var. Neye benziyor derken, satır arasında "krem karamele benzer" yazdığınızı okudum. Hoş olsa gerek...
Bu arada :) Ben de "Sevdiğim Mutfaklar"ı listelediğim sayfamda aynı mutfak fotoğrafını kullanmışım :) Ne kadar sıcak bir görüntüsü var değil mi? "Mutfağım böyle olsa" dedirtiyor :)
Sevgiler...
merhabalar...
YanıtlaSilyorumunuz için çok teşekkür ederim
tekrar beklerim
tatlınız çok güzel görünüyo ellerinize sağlık
görüşmek üzere...
ilker super otesi bir gorunut, cokistah acici nefiss:)) mutlaka denemeliyim, ayrica, detayli goruntuler icin de tesekkurler:)
YanıtlaSilemelinmutfagi.blogspot.con
aa ne ilginc bisey bu nekadarda leziz duruyor ellerinie saglik canimcim
YanıtlaSilsorma bütün traifler birikmis bende oglusum uyuyorken hemen ekliiyim dedim aslinda tek tek ekliyodum ama pek firsat olmuyo acikcasi canimöptüm
YanıtlaSilMerhaba ilker hanım,
YanıtlaSilcesur fırıncılar her ay anket sonucu belirlenmiş tarifi herkesin pişirmesi ve ipuçlarını , fotoğrafları paylaşması esasına dayanıyor.
Özetle;
Bu aktivitenin ana fikri ;yapımı uzun süren ve fazla emek gerektiren tariflerde kısa zamanda ustalaşmak.Bu amaçla,aynı tarifi birden fazla kişinin aynı anda yapması ve yapım sırasındaki deneyimlerini,elde ettikleri sonuçları ve püf noktaları birbirleriyle paylaşmalarıdır.Böylece bu paylaşımların ışığında yapılacak ikinci pişirmemiz mükemmel sonuca ulaşacaktır.
Cesur fırıncılara katılmak istiyorsanız bir yorum bırakıp bizi haberdar edin ve venuslezzeti.blogspot.com daki logoyu blogunuza ekleyin.
Ardından 30 ocakt anekt sonucu belirlenen tarifi tam olarak aynen verilen tarife göre hazırlayıp 11 şubat ta blogunuzda yayınlamanız -yapılış aşamalarına ait fotoğraflarla birlikte-yeterli olacaktır.
Daha önceki aktivitelerimizi benim blogumda ve pelininmutfagi.blogspot.com da 3 kasım 2007 ,3 aralık ,2007 ve 21 ocak 2008 de yayınladık.
Rumeli mutafğına ait tarifler çok hoşuma gitti.Bu tarif te çok ilginç görünüyor.Ancak üzeri nasıl kahverengileşmiş anlayamadım.Tarifte üzerine sürülen,eklenen birşey yok çünkü.
Selamlar ve sevgiler,
Elif
selam...
YanıtlaSilkursta bahsettiğin kaymaçina tarifini buldum...
görüşmek üzere,
ellerine sağlık...
ipek
limonbahçesi.blogcu.com
ilkerciğim benide blok arkadaşlarının arasına aldığın için teşekkürler.
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilben de yuğoslav göçmeniyim yani baba tarafından göçmen böreği yapmıştım bakayım bilen var mı diye nette araraştırırken sana rastladım çok güzel....
Sanırım bir göçmen arkadaşım daha oldu yupiiii
Sevgiler.....
Merhabalar, güzel bir tatlıya benziyor. Ben de Makedonyalıyım ama hiç duymadım şimdiye kadar. En kısa zamanda denemek istiyorum. Bir de üzerindeki katmanın tarifini verirseniz sevinirim, teşekkürler paylaşımınız için..
YanıtlaSilsevgiler
Hiç beğenmedim.Kötü bir tatlı.Yumurta yumurta kokuyor.
YanıtlaSilÇok geleneksel ve yöresel bir tatlıdır.Geleneksel tatlılarda herkes,her zaman başarılı olamaz..Koku olmasının nedeni pişirmesinin güzel yapılamayışından...Bilginize...Ben kim olduğunuzu görebiliyorum ama,keşke yorum yazarken,blogunuzu kullansaydınız....
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilben macedonya/bannisadan gülşah
kaymaçinanın tarifi çok yanlış verilmiş makedonya usulü kaymaçina tarifini yaziyim
10 yumurtaya 10 kaşık şeker 1 kilo süt
veya daha çok yapmak isterseniz
20 yumurtaya 20 kaşık şeker 2 kilo süt
ve yumurtayla şekeri bir kaseye koyup köpürene kadar çok iyi karıştırın sonra derin bi fırın tepsisine koyun ve fırına verin üstü kahverengileşince fırından alın
Makedonya usulüne göre tarif bu arkadaşlar
Afiyet olsun
lütfen bana yanıt veirseniz çok sevinirim.
YanıtlaSilben bu tatlıyı çok merak ediyorum.denedim,olmadı.ev bi kere yumurta koktu,2 gün ev havalandı.cok sulu
oldu,öyle foto daki gibi değildi.krema gibi.bu gercekten doğru bir tarif mi.
bence çok kokuyo kokudan yiyemedim acaba kokusunu almak için ne eklemeli?
YanıtlaSilbende yugoslav göçmeni olarak kendi tariflerimizi bloglarda görünce gurur duyuyorum ellerine sağlık hemşerim
YanıtlaSil