23 Ocak 2008 Çarşamba

Simit


Mis gibi çıtır çıtır pastane simidini çok severim.Ben de evde sürekli yaptığım açma hamuruyla denedim.Tadı inanılmaz.Mutlaka denemenizi öneririm.Dışı çıtır içi nispeten yumuşak olan bu simidi oğlumda yiyebiliyor.Malum sokak simidi ona biraz sert geliyor.Üstelik içinde ne olduğunu bilmediğimiz ve sokakta her türlü mikroba ve pisliğe maruz kalan sokak simidini yemekten inanın daha sağlıklı oluyor.Eh şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

1 bardak ılık su
2 bardak süt (oda sıcaklığında)

1 bardak sıvı yağ

1 çay bardağı şeker

1 küp yaş maya

1 tatlı kaşı tuz

Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg.)

Üzeri için

1 yumurta beyazı

Susam


Yapılışı
  • Suyun içinde 1 kaşık şeker ile mayayı kabartıyoruz.Yaklaşık 10 dak.
  • Daha sonra mayanın içine sıvı malzemelerden başlayarak sırayla bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

  • Hamuru 1 saat kadar ılık bir yerde mayalanması için bekletiyoruz.

  • Daha sonra mayalanan hamurdan yumurtadan daha büyük parçalar alarak elimizle çember şekli veriyoruz ve her tarafını 2 kaşık su ile hafif çırptığımız yumurta beyazına buluyoruz.Dilerseniz pekmezli suya da batırabilirsiniz.

  • Ve en son olarak yumurta beyazından hemen her tarafını susamla kaplayarak fırın tepsisine diziyoruz.Her bir simidin arasında 2-3 cm boşluk bırakılmalı.

  • Bu şekilde de mayalanması için yaklaşık 30 dak. daha beklettikten sonra 170 derecelik fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.

27 yorum:

  1. ellerine sagklik canim bende bir kez denemistim ancak pasta simidi gibi olmustu bu sene firinda calisip isin aslini ogrenmek istiyorum :DDDD

    YanıtlaSil
  2. ilkercim enfesss görünüyor.hazır gibi olmuş.
    elerine saglık canım
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  3. mmmhhhh simitler harika görünüyor yanına kaşar ve sıcacık çay oh misler gibi.....ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik canim
    gercektende goruntu muhtesem

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  5. şu an elimde sabah çayım var karşımda simit yutkunmaktayım.ellerine sağlık canım nefis olmuş
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Susam kokuları gelmeye başladı, hımmmmm...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. simitlerin kokusunu aliyorum
    cay hazirmi hemen geliyorum
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. Ilkercim cok nefis görünüyor.Simit bence özel bir lezzet.Buda da simit farkli ama cokta lezzetlidir.Bu güzel tarifini mutlaka denemek isterim,cok begendim.Ellerine saglik canim benim.Sobeni cevapladim hayatim;)

    YanıtlaSil
  9. selam.simitin kokusunu alır gibiyim...elinize saglık çok güzel görünüyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canımmm...
    kesinle deneyeceğim bende oğluma:)
    nefis bir tarif...
    sevgiler,öpücükler

    YanıtlaSil
  11. slm canım..
    ben yokken yorum bırakmışsın çok teşkr ederim..simite bayılırım tek kelimeyle muhteşem olmuş ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Şu anda çayım masamda, ee tabağımda da bir simit olsaydı fena olmazdı yani. Ellerine sağlık pek bir iştah açıcı görünüyor...

    YanıtlaSil
  13. Canim ya
    Simitler cok güzel olmus sanki elimde citir citir oldugunu hissettim eline saglik

    YanıtlaSil
  14. ayy nefis olmuş simitler bir bardak çayla nede güzel yenirler ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  15. Ay bunlar sahiden çıtır çıtır olmuşşş,süpperrrrrrrrrrr.
    Ellerinize sağlık,hayırlı akşamlar..

    YanıtlaSil
  16. simitler harika olmus, ellerine saglik canim, muhtesem.

    YanıtlaSil
  17. Harika olmuş simitler İlkercimmm...Çok severim simiti..deniyim bakimm yapabilcem mi :)
    Öpüyorummm..

    YanıtlaSil
  18. Tam istediğim bir tarif olmuş.Simidiçok severim ama hep acaba sorusu olur kafamda.İyiki yapmışsın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Canim,
    simitler citir citir oluyorsa gercekten denemek lazim, görüntüsü bile dogrulamis, sizlere de afiyetler olsun ve tabii ki senin de ellerine saglik.

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  20. sELAM TR DE OLMAK VARDI SICAK SICAK KAHVALTIYA SIMIT GERCI ARTIK TARIFI VAR DENEMEK LAZIM ELLERINIZE SAGLIK.

    YanıtlaSil
  21. bayiliyorum su bannerdeki pasta dilimlerine yaa süper gozukuyolar :)

    simit bende deneyebilsem keske cesaret edip.malum almanyada TR simidi gibi simit bulmak cok zor hic yokdan bi nebzede olsa hasre giderirdik ama hic sanmiyorum benzeyecegini::))) eline saglik

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. simitler super gozukuyor
    ellerine sağlık
    bu arada ilk kez ziyaret ediyorum bloğunuza bayıldım
    sevgiler
    müge

    YanıtlaSil
  23. hiiim nefis olmuslar canim, ellerine saglik, insallah daha iyi ve rahatsindir, sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. oooff, bayılırım simide, yanına da çayyy ooohh, eline sağlık ilercim. Yaa şu benim blogun sayfa düzenine de bi el atsan güzelim yaaa:-))

    YanıtlaSil
  25. Simitler harika olmus, ellerine saglik Ilker.
    Sevgilerle,

    YanıtlaSil
  26. merhaba,
    açma hamuru ile simit yapmak çok güzel fikirmiş sizden öğrendiğime sevindim.açma ve simit lezzeti birarada.ellerinize sağlık,
    Ayrıca cesur fırıncılar aktivitesine davetlisiniz ilker hanım.Bu ayki tarifimiz 11 şubat ta yayınlanacak şu anda anketimizin sonucunu bekliyoruz,ankete hemen katılabilirsiniz ayrıntılar venuslezzeti.blogspot.com'da

    selamlar ve sevgiler,
    Elif

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Ilker

    Gurbette yasan v eher daim simide hasret olan biri icin cok hos bir tarif bu. Daha once yaptigim ve basarili oldugunu dusundugum bir iki simit denemem olsa da pastane simit tarifi bulmakta cok guzel. ELllerine saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil