
Mis gibi çıtır çıtır pastane simidini çok severim.Ben de evde sürekli yaptığım açma hamuruyla denedim.Tadı inanılmaz.Mutlaka denemenizi öneririm.Dışı çıtır içi nispeten yumuşak olan bu simidi oğlumda yiyebiliyor.Malum sokak simidi ona biraz sert geliyor.Üstelik içinde ne olduğunu bilmediğimiz ve sokakta her türlü mikroba ve pisliğe maruz kalan sokak simidini yemekten inanın daha sağlıklı oluyor.Eh şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
1 bardak ılık su
2 bardak süt (oda sıcaklığında)
1 bardak sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 küp yaş maya
1 tatlı kaşı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg.)
Üzeri için
1 yumurta beyazı
Susam

Yapılışı
- Suyun içinde 1 kaşık şeker ile mayayı kabartıyoruz.Yaklaşık 10 dak.
- Daha sonra mayanın içine sıvı malzemelerden başlayarak sırayla bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 1 saat kadar ılık bir yerde mayalanması için bekletiyoruz.
- Daha sonra mayalanan hamurdan yumurtadan daha büyük parçalar alarak elimizle çember şekli veriyoruz ve her tarafını 2 kaşık su ile hafif çırptığımız yumurta beyazına buluyoruz.Dilerseniz pekmezli suya da batırabilirsiniz.
- Ve en son olarak yumurta beyazından hemen her tarafını susamla kaplayarak fırın tepsisine diziyoruz.Her bir simidin arasında 2-3 cm boşluk bırakılmalı.
- Bu şekilde de mayalanması için yaklaşık 30 dak. daha beklettikten sonra 170 derecelik fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.
ellerine sagklik canim bende bir kez denemistim ancak pasta simidi gibi olmustu bu sene firinda calisip isin aslini ogrenmek istiyorum :DDDD
YanıtlaSililkercim enfesss görünüyor.hazır gibi olmuş.
YanıtlaSilelerine saglık canım
kocaman sevgiler
mmmhhhh simitler harika görünüyor yanına kaşar ve sıcacık çay oh misler gibi.....ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilgercektende goruntu muhtesem
www.yenitadlar.blogcu.com
şu an elimde sabah çayım var karşımda simit yutkunmaktayım.ellerine sağlık canım nefis olmuş
YanıtlaSilsevgilerimle
Susam kokuları gelmeye başladı, hımmmmm...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilsimitlerin kokusunu aliyorum
YanıtlaSilcay hazirmi hemen geliyorum
ellerine saglik
Ilkercim cok nefis görünüyor.Simit bence özel bir lezzet.Buda da simit farkli ama cokta lezzetlidir.Bu güzel tarifini mutlaka denemek isterim,cok begendim.Ellerine saglik canim benim.Sobeni cevapladim hayatim;)
YanıtlaSilselam.simitin kokusunu alır gibiyim...elinize saglık çok güzel görünüyor..sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm...
YanıtlaSilkesinle deneyeceğim bende oğluma:)
nefis bir tarif...
sevgiler,öpücükler
slm canım..
YanıtlaSilben yokken yorum bırakmışsın çok teşkr ederim..simite bayılırım tek kelimeyle muhteşem olmuş ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler
Şu anda çayım masamda, ee tabağımda da bir simit olsaydı fena olmazdı yani. Ellerine sağlık pek bir iştah açıcı görünüyor...
YanıtlaSilCanim ya
YanıtlaSilSimitler cok güzel olmus sanki elimde citir citir oldugunu hissettim eline saglik
ayy nefis olmuş simitler bir bardak çayla nede güzel yenirler ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilAy bunlar sahiden çıtır çıtır olmuşşş,süpperrrrrrrrrrr.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,hayırlı akşamlar..
simitler harika olmus, ellerine saglik canim, muhtesem.
YanıtlaSilHarika olmuş simitler İlkercimmm...Çok severim simiti..deniyim bakimm yapabilcem mi :)
YanıtlaSilÖpüyorummm..
Tam istediğim bir tarif olmuş.Simidiçok severim ama hep acaba sorusu olur kafamda.İyiki yapmışsın ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilsimitler citir citir oluyorsa gercekten denemek lazim, görüntüsü bile dogrulamis, sizlere de afiyetler olsun ve tabii ki senin de ellerine saglik.
Selam ve sevgilerimle..
sELAM TR DE OLMAK VARDI SICAK SICAK KAHVALTIYA SIMIT GERCI ARTIK TARIFI VAR DENEMEK LAZIM ELLERINIZE SAGLIK.
YanıtlaSilbayiliyorum su bannerdeki pasta dilimlerine yaa süper gozukuyolar :)
YanıtlaSilsimit bende deneyebilsem keske cesaret edip.malum almanyada TR simidi gibi simit bulmak cok zor hic yokdan bi nebzede olsa hasre giderirdik ama hic sanmiyorum benzeyecegini::))) eline saglik
www.aynurdantarifler.blogspot.com
simitler super gozukuyor
YanıtlaSilellerine sağlık
bu arada ilk kez ziyaret ediyorum bloğunuza bayıldım
sevgiler
müge
hiiim nefis olmuslar canim, ellerine saglik, insallah daha iyi ve rahatsindir, sevgiler...
YanıtlaSiloooff, bayılırım simide, yanına da çayyy ooohh, eline sağlık ilercim. Yaa şu benim blogun sayfa düzenine de bi el atsan güzelim yaaa:-))
YanıtlaSilSimitler harika olmus, ellerine saglik Ilker.
YanıtlaSilSevgilerle,
merhaba,
YanıtlaSilaçma hamuru ile simit yapmak çok güzel fikirmiş sizden öğrendiğime sevindim.açma ve simit lezzeti birarada.ellerinize sağlık,
Ayrıca cesur fırıncılar aktivitesine davetlisiniz ilker hanım.Bu ayki tarifimiz 11 şubat ta yayınlanacak şu anda anketimizin sonucunu bekliyoruz,ankete hemen katılabilirsiniz ayrıntılar venuslezzeti.blogspot.com'da
selamlar ve sevgiler,
Elif
Sevgili Ilker
YanıtlaSilGurbette yasan v eher daim simide hasret olan biri icin cok hos bir tarif bu. Daha once yaptigim ve basarili oldugunu dusundugum bir iki simit denemem olsa da pastane simit tarifi bulmakta cok guzel. ELllerine saglik. Sevgiler