8 Aralık 2007 Cumartesi

Profiterol

Profiterol
Ve işte sonunda meşhurrr profiterol tarifimide yayınlıyorum.Çok zahmetli ama bir o kadar da lezzetli ve bereketli bu tatlı kalabalık davetler içinde çok kurtarıcıdır.Bir gün önceden hazırlayıp davet günü tatlı telaşını unutabilirsiniz.

Beze Malzemeleri
100 gr margarin
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
İç Kreması
1/2 litre süt
1 su bardağı şeker
3 kaşık un
1 paket vanilya
1 kaşık margarin
Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 kaşık un
2 kaşık kakao
1 yumurta
1 kaşık margarin
150 gr. bitter çikolata

Beze Yapılışı: Bir tencerede su,margarin,tuz ve şekeri koyarak margarin eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz.Eriyince içine elenmiş unu sürekli karıştırarak ekliyoruz ve bir süre daha pişiriyoruz.Daha sonra ocaktan alıp ılınıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Hamur elimizi yakmayacak kadar ılınınca yumurtaları teker teker kırıyoruz ve bir tatlı kaşığı yardımıyla fırın kağıdı serilmiş tepsiye sık aralıklarla şekilsiz olarak dizip 160 derecelik fırında 30 dak. pişiriyoruz.
Krema Yapılışı: Margarin hariç bütün malzemeyi karıştırarak muhallebi yapıyoruz.Kaynamış muhallebiyi ocaktan alınca hemen margarini ilave ederek karıştırıyoruz.Soğuyunca bezelerin içini dolduruyoruz.
Çikolata Sosu yapılışı : Çilolata ve margarin hariç bütün malzemeyi karıştırarak pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra margarini ve çikolatayı ekleyerek ocağı kapatıyoruz.Tamamen soğuyana kadar sürekli karıştırarak içleri krema dolmuş bezelerin üzerine döküp soğuk olarak servis yapıyoruz.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ay bilmez miyim bende yapmıştım uğraş uğraş hoppp midee
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

offffffffffff

müthiş görünüyor.

Nasıl canım istedi.

Ellerinize sağlık.

Çok uğraştırıcı olsada yiyen yüzlerdeki mutluluk yetiyordur sanırım.

Sıcacık sevgiler..

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

VALLAHİ SÜPERLER ELLERİNE SAĞLIK VE HAYIRLI BAYRAMLAR

HTTP:BALIMMUTFAGIM.BLOGCU.COM

Adsız dedi ki...

İlker hanım öncelikle ellerinize sağlık oldukça başarılı görünüyorlar:))bunu şunun için söylüyorum, bu tatlının zahmeti bir tarafa tepsiden çıktığında hayal kırıklığı yaşatma riski çok yüksek:)tepsiden bir çıkartıyosunuz ki bir de bakmışsın hepsi pısmış:)benim kalabalık misafir gruplarım için tercih ettiğim yegane tatlıdır.Birde eğer boş zamanımda yapmışsam ölçüyü biraz fazla tutarak yapıyorum ve difrize atıyorum inanın tazesi gibi oluyor ve böylece her daim elinizin altında oluyor.Başarılarınızın devamını dilerim kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Offffffffffff gece gece hem de tatlı krizim tutmuşken bu kadar güzel bir profiterol'ü görmem hiç iyi olmadı valla :(
muhteşem görünüyor ellerine sağlık!
sevgiler.

Ayse Pamuk dedi ki...

Çok güzel ....en sevdiğim tatlı bu benım.Çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Soyle bir goz attim her sey mukemmel ellerinize saglik aileniz cok sansli ama profetorol diyince orda durmak lazim benim en gozde tatlim ustune tanimam harika gorunuyor....

rümeysaninrüyasi dedi ki...

merhaba ben rümeysa blogun çok güzel tarifler harika ellerine saglık sizlere yeni katıldım arkadaşlarınıza benide eklerseniz banada ugrarsanız sevinirim hoşçakalın

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe