15 Haziran 2008 Pazar

Browni (PDÇSE 25)

1

Browniyi çok severim.Bence hem asil hemde en romantik tatlıların başında gelir.Zaten bilen biliyor artık,içine,ucundan kıyısından çikolata giren herşeye bayılıyorummmm.Sanırım mutfaktaki en büyük zaafım çikolata :))))

3

Her zaman yaptığım ve tarifini yıllar önce TRT'de yayınlanan Dünya Mutfakları adlı programdan aldığım brownimin aksine bu kez sevgili Cafe Fernando'nun meşhur brownisini denemek istedim.Sonuç tabiki mükemmel ötesi oldu.Hele üstündeki çikolata ve fıstık ikilisi nasıl yakıştı anlatamam.Buram buram çikolata kokusu ve tadı........Dedim ya en büyük zaafım çikolata,nasıl da başladım ballandıra ballandıra anlatmaya :)))Kısacası herkesin denemesi gereken ve tarif defterinde mutlaka olması gereken bir tarif.Denemenizi şiddetle öneriyorum.Teşekkür ederim sevgili Cenk.Ve tarif ...

2

Malzemeler

250 gr bitter çikolata, doğranmış
125 gr tereyağı
1 1/2 cup şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
3/4 cup + 2 tbsp un
1/2 tsp tuz
160 gr sütlü çikolata
1/4 cup fıstık

4

Yapılışı :

1. Fırınımızı 180 derece ısıtıyoruz.

2. Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve oda sıcaklığına geldikten sonra şekeri ekleyip ve çırpıyoruz.

3. Teker teker yumurtaları ekleyip ve çırpmaya devam ediyoruz ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.

4. Un ve tuzu karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz.20 cm'lik kare fırın kabına alıp üzerini düzeltip ısıttığımız fırında 35-40 dak. pişiriyoruz.

5. Fırından çıkınca oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.Ve benmaride erittiğimiz sütlü çikolatayı 10 dak. soğutup brownimizin üzerine döküyoruz ve fıstıklarımızı serpiyoruz.Buzdolabında bekletip soğuk serviz yapıyoruz...

28 yorum:

Adsız dedi ki...

selamm..bu muhteşem bir lezzet..görüntü süper...elinize saglık...sevgilerimle..

RUMEYSA dedi ki...

ilkerrrrrr abla naptın sen yaaa zaten kendisi süper bide resmi tam dibinden çekmişin harika çıkmışşşş :) :) :)

çok sağol eline sağlık...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
nasilsin, cok meskul oldugundan görüsemiyoruz, insallah her sey yolundadir. Browni harika olmus, o gün elime kanadali arkadasdan aldigim tarif gecti ama yine erteledim, hic yapmadigim bir tatli türü, seninki gercekten müthis görünüyor, dedigin gibi cikolata ve Antepfistigi ikilicide muhtesem yakismis, ellerine saglik, canim, babalar gününüzde kutlu olsun, sevgiler.....

Nilgün dedi ki...

Görüpte durmamak olurmu böyle harika bir lezzete..Ellerine saglik canim nefis olmus..



SEVGILER

Ilker Erdem dedi ki...

Canim arkadasim benim neler de yaparmis. benim canimi nasil da boyle cikolatali kek istetirmis. Fotograflarda super cikmis yani al beni ye diyor. Cok guzel olmus canim ellerine saglik. Sevgiler opuyorum seni ve Efecigimi.

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor.. Bende browniye bayılırım, cafefernandodaki tarife ne zamandır gözüm kayıyordu. Yapmak şart oldu artık :)
ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

selam canım
bende çikolata manyağıyım ellerine sağlık ayyyyyy resimler de öyle güzel çekilmiş ki ye beniiiiiii diye resmen haykırıyor bir dilim versen de ben yapmak için uğraşmasam:)
haaa yaparım seve seve amaaaa tepsinin yarısı bana yetmez buda kilolar olarak geri gelir ki şimdi tatile gidecekken hiç sırası değil yaaa banane banane istiyoruuuum:)

Feyza Fidan dedi ki...

İlkerimm bu ne güzelllikkkk, bayıldım tek kelimeyle..Ellerine sağlık canımcım ne diyim, yutkunmakla yetinicem ( 3 kilo virdimde ben hihihihhi)
Efeyi ve seni öpüyorummmmm..

Ayse Pamuk dedi ki...

hayatım ne yaptınnnnnnnn gece gece beni baştan çıkardın enfes olmuş enfes!

ebrulitatlar dedi ki...

İlker'cim şahane bir görüntü. Nefis olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

İlker'ciğimmm,

Bu ne muhteşem bir fotoğraf, sabah sabah canım çekti, günün geri kalanı hayal kurmakla geçecek:)))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler, Efe'ciği ve seni öptümmm......

Gönül dedi ki...

ilkerim şahane olmuş ellerine sağlık...heee darısı oğluşuna olsun inşallah...hayatcım gepçemin dediği kalıptan sende var hemiii hemen alayım sen kalıpmı satıosun kız..heeeee sorcaktım unuttummmm bi süprizin vardı nie söylücektin söylemedin yoksa sünnet için o gepçenin dediği kalıplardanmı üretime geçtin ehahihahıhahehehehahıh hadeeee söyle çabık merakta bırakma beni:))) öpüyorum sevgilerimle

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Offff... Bu browniyi Cenk'in sayfasında her gördüğümde yutkunurum... Artık senin sayfanda da yutkunacağım demekki...

Müthiş olmuş... Ellerine sağlık... Tarifi paylaştığı için Cenk'e de sevgiler...

Sevil Şahin dedi ki...

CANIM HARİKA HARİKA OLMUŞ BİR SEY SORUCAM SANA TATLIM BENİM KIZIMIN DOGUM GUNU YAKLAŞIYOR 13 TEMMUZ HENÜZ YAPIP YAPMAYACAGIM BELLİ DEGİL AMA YAPARSAM BANA SEN PASTA YAPARMISIN YANLIZ BENİM KIZIM 3 YAŞINI BİTİRECEK VE MALUM TAM BİR BABY BEBEK HASTASI ONA GÖRE BİR PASTA İSTİYORUM YAPARSAN BANA BUNUN MALİYETİ NE OLUR YORUM BIRAKIRSAN COK SEVİNİRİM UNUTMADAN 20 KİŞİLİK BİR PASTA OLACAK :=))

made in funda dedi ki...

görüntülere bakmaya doyamadımmmmmm.mis mis..

Safiye dedi ki...

İlker hanım ellerinize sağlık çok enfes görünüyor.Çikolataya bayılmayan kadın var mıdır acaba? ben de çok severim...
Sevgiler...

HULYA dedi ki...

İlker'ciğim,
Browni süper olmuş.ellerine sağlık canım.Bu aralar çok yoğundum bu yüzden pek görüşemedik.İnşallah daha sık yazacağım bundan sonra.Sevgiler

Not:Süprizini ne zaman açıklayacaksın? Daha hazır değil mi canım.Merakla bekliyorum

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, sicaklarda calismak zor olur, Allah kolayligini versin insallah. Senden n´biz vazgecermiyiz, sen bizi aramasan arada bir hatirimizi sorsanda biz sana yorum yazmaya ve senden haber almaya devam edecegiz, kendine iyi bak canim, sevgiler....

masalmutfagi dedi ki...

Olsada kahveyle yudumlasaydık şimdi..:))ellerine sağlık İlkerciğim çok çok güzel görünüyor, tabii eminim tadı da harikadır.Ama ben hala şu Arı pastasıyla birlikte bahsettiğin sürprizi merak ediyor...:))

mutfaktelaşı dedi ki...

browni harika görünüyor ellerine ssğlık.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Akşam akşam mahvoldum o nasıl bir güzelliktir öyle. Ellerinize sağlık. Özllikle o akan çikolataya parmak bandırasım geldi. Mmmm nefis...

Yaren dedi ki...

Ilkercim valla sinirim bozuldu senin bu pastayi görünce,süper üstü olmus.Simdi ben bu pastayi nerden bulurum.Tembellik diz boyu,aklkip yapmak uzak bir ihtimal.Ellerine saglik canim benim.Resimlerse muhtesem.Cok güzel cekmisin.Tabi Ilkercim yaparsa en güzelini yapar.Seni coook özledim,sevgilerimi biraktim canim,öpcüklerde gonduru virdim;)

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

İlkercim
Ne güzel anlatmışsın.Yemiş kadar oldum.Görüntü harika,gerçekten de asil bir tat, yoğun çikolu hımmm,canım istediiii:)

SEVGİYLE KAL

Adsız dedi ki...

ama olmaz ki böle de işkence edilmez ki:)ah çikolata ah..
ellerinize sağlık herşey çok güzel olmuş..sık sık uğrayacağım.sevgiler..

Bir Anne dedi ki...

Ilker, hani derler ya 'sen sus, gozlerin konussun' diye, bence anlatmana bile gerek yok, fotolar harika canim, goruntu mukemmel, eminim tad da oyledir, tavsiyene uyup deneyecegim.
Sevgiler...
Nurgul

pelince dedi ki...

Fotoğraf şahane,adeta ye beni ye beni diyor...
Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

İlker Hanım - Brownie çok güzel görünüyor. Fotoğraflarınız da harika çıkmış. Tarifi beğenmenize sevindim. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Tekrar afiyet olsun.
Cenk

zeymurancafe dedi ki...

sosla browni harıka gorunuyor süper

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe