21 Kasım 2007 Çarşamba

Açma

Açma
1 bardak sıvıyağ
1 bardak ılık su
2 bardak süt
1 çay bardağı şeker
1 küp yaş maya(yada 1 kaşık kuru maya)
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg.)
Önce mayayı ılık su ve 1 kaşık şekerle kabartıyoruz.
Sonra içine diğer bütün malzemeleri ekleyerek
yumuşak bir hamur elde ediyoruz.İstediğimiz şekli
vererek (açma şekli,yuvarlak,saç örgüsü v.s.)
üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece deki fırında
üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.(İsteğe göre üzerine
susam ve/veya çörek otu serpilerek pişirilebilir)
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe