20 Kasım 2007 Salı

Avusturya Kurabiyesi

Avusturya Kurabiyesi

Malzemeler:
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 ad. yumurta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Çok güzel bir kurabiye tarifi mutlaka denemelisiniz...
Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edilir. (oda sıcaklığındaki margarinle yapılmış hamurlarda çok fazla yoğurmak hamurun sertleşmesine neden olur.Bu durumda kurabiyelerde iyi sonuç alamamamıza neden olur).Daha sonra tepsiye yağlı pişirme kağıdı sererek fırını 175 derece de ısıtılır.Hamura istediğimiz şekli vererek 20-25 dak. pişirilir.Pişmiş kurabiyeler süsleyerek servis yapılır.

Süsleme Yöntemleri:
1-Hamuru bir geniş ağızlı bir krema torbasına koyup tırtıl şeklinde taneler yapılabilir.Bu tırtılları piştikten sonra üzerlerine yada iki ucuna eritilmiş çikolata sürülerek servis yapılabilir.
2-Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alınarak ortası parmağınızla çukur açılır.Pişmeden önce yada piştikten sonra ortalarına eritilmiş çikolata ya da marmelat doldurularak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe