21 Kasım 2007 Çarşamba

Krem Karamel

Krem Karamel
1 lt. süt
6 ad. yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak şeker(karamel yapmak için)
1 paket vanilya

süt 1 bardak şekerle birlikte ısıtılır(sütün sıcaklığı parmağınızla dokunduğunuzda elinizi yakmayacak gibi olmalıdır).içine yumurtalar tek tek kırılarak çırpılır(yumurtaların içinde pişmemesi için çok iyi çırpılmalıdır).İçine vanilya ilave edilir.Diğer tarafta yanmaz tavada şeker eritilerek karamelize edilir ve hemen soğumadan fırına dayanıklı kaselere birer kaşık dökülür.Üzerlerine sütlü karışım doldurularak içine su koyulmuş tepsiye dizilerek 160 derecelik fırına verilir.Yaklaşık 1-1,5 saat pişirip soğuttuktan sonra bir tabağa ters çevrilerek servis yapılır.Afiyet Olsun.

1 yorum:

klasiktatlar dedi ki...

Blogunuza tesadüfen rastladım. Bir
güzel gezdim,elinize sağlık güzel
tarifleriniz var. Bir şey yazmadan
geçmek içime sinmedi.Güzel tariflediğiniz ve benimde severek tükettiğim Krem karamel sayfanıza başarı ve yeni yıl dileklerimi sunmak istedim.Blog yaşamınızda başarı dileklerimle,yeni yılınızı kutluyorum.

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe