21 Kasım 2007 Çarşamba

Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü
2,5 kg süt
1 paket margarin
4 kahve fincanı un
2,5 bardak şeker
2 paket vanilya
tarçın(üzerini süslemek için)

Yağ tencerede eritildikten sonra un ile kavrulur.Unun rengi değişmeye başlayınca oda sıcaklığındaki süt eklenir.Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırılır.Kaynayınca 5 dak. daha karıştırılıp ocaktan alınır.İçine şeker ve vanilya konup 10 dakika soğumaya bırakılır.Sonra mikserle en az 10 dak. karıştırılıp servis yapılacak kaplara konulur.
İstenirse değişik şekillerde servis yapılabilir.
Ama benim önerim ;dondurma kasesine yada şarap kadehine bir sıra muhallebi,bir sıra rendelenmiş çikolata,bir sıra muz yada ceviz,sonra tekrar muhallebi.... bu katları tekrarlayarak inanılmaz lezzetli ve sunumuda bir o kadar şık bir tatlı hazırlamış olursunuz.Afiyet olsun

2 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Merhaba Ilker ben Ilker. Siten hayirli olsun. Sevgiler

İlker Ergin dedi ki...

teşekkür ederim.görüşmek üzere

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe