31 Aralık 2007 Pazartesi

Peynirli Açma

Sıcacık mis gibi peynirli açmalar

Hafta sonu kahvaltıları için muhteşem,sıcacık ve yumuşacık açma hamuruyla yapılmış bir tarif.Ben bu tarifi çok kullanırım.Aynı malzemelerle açma,minik pizzalar,simit gibi bir sürü değişik sunumlu lezzetler hazırlıyorum.Şimdiden Afiyet Olsun.

Malzemeler
1 bardak ılık su
2 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg.)
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
İçi için peynir

Yapılışı:Yoğurma kabında ılık suyun içine mayayı ve şekerin 1 kaşığını koyarak mayalanmasını bekliyoruz.Daha sonra sırasıyla bütün malzemeleri içine karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Bu hamurun üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alarak elimizle yuvarlak açıp içine peyniri koyuyoruz.Kapatacağımız kenarlara pişerken açılmaması için yumurta beyazı sürerek yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek tekrar yaklaşık yarım saat mayalandırıyoruz.Ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe