23 Kasım 2007 Cuma

Kolay Kek

Kolay Kek
4 ad. yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
450 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Bu kek tarifi herkesin bildiği ve her seferinde eğer fırınınızda bi sorun yoksa kesinlikle iyi sonuç alabileceğiniz bir tariftir.Kekimiz için büyük bir kalıp kullanmanızı öneririm.Çünkü oldukça büyük oluyor.Düz kalıpta ve ya tepside de yapabilirsiniz.
Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpın.Daha sonra sıvı malzemelerden başlayarak ilave ederek karıştırın.En son olarak ununu ilave edip çok az karıştırıp önceden yağladığınız ve unladığınız kek kalıbına boşaltın.175 derecede yaklaşık 45 dak. (içi pişene kadar)
pişirin.Fırından çıkarıp üstünü sade bırakarak ve ya istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Kekinizi tarifte olduğu gibi sade ve ya kakaolu,cevizli,damla çikolatalı,hindistan cevizli v.s. yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe