7 Aralık 2007 Cuma

Kavala Kurabiyesi


Kavala Kurabiyesi

Bu tarifte halamın mutfağından...
İşte komşu ülke Yunanistan'dan çok lezzetli bir kurabiye.Fakat halamın inanılmaz yaratıcılığıyla biraz değiştirilen ve daha da lezzetli hale gelen bu kurabiyeyi oğlum doğduğu zaman halam konuklara ikram etmek için hazırlamıştı.Lohusa şerbetiyle çok güzel bir ikili oluşturmuştu.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kahve fincanı pudra şekeri
6 kahve fincanı nişasta
6 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 su bardağı badem veya fındık (iri çekilmiş)
Üzeri için pudra şekeri

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.(Kurabiye hamurları oda sıcaklığında margarinle yapıldığı için yoğurdukça elinizin sıcaklığından sürekli yumuşar.Bu yüzden çok fazla yoğurmadan şekil vermeye başlamak gerekir).Hamuru 3 parçaya bölüp herbir parçayı yuvarlayarak uzatıyoruz.Üzerlerine biraz bastırarak hafif düzleştiriyoruz ve baklava dilimi şeklinde kesip 160 derecelik fırında üzerleri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından alınca üzerlerine pudra şekeri serperek soğuk olarak servis yapıyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

keşke bi de resmi olsaydı bir ara deneyip sonucu görmeyi çok isterim
kurabiye mutlaka denenmeli mutfakta bana göre
sevgiylee

Adsız dedi ki...

merhaba İlker, ben de kavala kurabiyesini severim.

Biraz daha farklı yapıyorum... Ama bu tarifte güzele benzer.

Çay yanına müthiş bir eşlikçi..

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe