Günlerdir aklımdan geçip duruyordu paskalya çöreği.Ama çok sevdiğim ve yemek konusunda kendime engel olamadığım için sürekli erteliyordum.Artık dayanamadım ve nasıl olsa fazla yemem diye kendimi avuta avuta yapmaya başladım.Ama pişerken fırından gelen mahlep kokusu ortalığı sarmaya başlayınca olanlar oldu.Bayılırım mahlep kokusuna.Zor bekledim fırından çıkmasını ve çıkar çıkmaz sıcak olarak hemen kestim bir dilim ve devamı geldi...Neyse yarın diyete başlarız olur biter.Şaka bir yana bence mutlaka denemeniz gereken bir tarif.Hem çok bereketli.Bu malzemelerle iki kocaman çörek oluyor.Hemde pastaneden aldığınızdan daha lezzetli bir tarif.Yapılışıda çok kolay.Hemen tarife geçeyim.Afiyet Olsun...
Malzemeler
1 paket yaş maya
3 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için)
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvıyağ (3 kaşık üzerine sürmek için)
6 kaşık şeker
1 kaşık mahlep
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için arzuya göre fındık,badem yada ceviz
Yapılışı: Mayayı ılık süt ve 1 kaşık şekerle beraber 10 dak. bekletiyoruz.Daha sonra bütün malzemeleri karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru mayalanması için ılık bir ortamda 30-45 dak. üstü kapalı bir şekilde bekletiyoruz.Kabaran hamurumuzu ikiye bölüyüruz.Her iki parçayı tekrar üçe bölüp saç örgüsü şekli verip tepsiye koyuyoruz.Üzerine 1 yumurta sarısı ve 3 kaşık sıvıyağı karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz.Üzerine arzuya göre fındık,badem veya ceviz kırığı dökebiliriz.Ben ceviz kullandım.Tekrar mayalanması için yaklaşık 15-20 dak. bekletiyoruz.170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp iyice ılınınca servis yapabiliriz.
26 yorum:
Canımmm İlker,
enfes olmuş. Kim dayanabilir o mahlep kokusuna...
Ellerine sağlık hem de afiyet olsun canım..
sıcacık sevgilerimle..
www.misssgibi.com
harika olmus ellerine saglik.
Firindan kokular yayilinca rejim yapilirmi hic nefiss afiyet olsun sevgiler
mahlepli çöreklere bayılırım.nefis görünüyor.ellerinize saglık
sevgiler
süper olmus
kokusu taaaaa bana kadar geldi
ellerine saglik
canim merhaba,
guzel yorumunuz için çok tesekkur ederim, iadeyi ziyaret'e geldim, ne kadar guzel tarifleriniz var oyle, artikin surekli ugrarim insallah, çorek super gozukuyo ohh mis gibi firindan çikmis, ellerine saglik, tekrardan gorusmek umidiyle, sevgiler.
merhaba,ziyaretinize tşk etmeye geldim ve paskalya çöreğini görünce takılı kaldım.bana öğrencilik yıllarımı hatırlattı bu.yurtta gece yarıları açlığımıza nasıl çare olurdu))hata bir kaç başarısız denemem bile olmuştur geçmiş yıllarda.yeniden deneyeceğim.selamlar
Ne zamandır benimde aklımdan geçiyor. En kısa zamanda yaparım inşaallah. Ellerine sağlık. Sağlıcakla kalın.
ohhh yarasın ellerine sağlık canım mahlep kokusu banada çok çekici gelir...heeee yarın diyet deme bana ben usandım bu ptesi başlayan salı bozulan rejimlerden eheheheheh..hade öptüm...
İlker'cim,
Paskalya çöreğin harika görünüyor vallahii..Hiç yapmadım şimdiye kadar desem inanırmısın? Yapıcam bende, hemde senin tarifinle..
Ellerine sağlık..
Öpüyorum çok..
ellerinize sağlık..paskalya çöreğinide çok severim..nefis gözüküyor..
sevgilerimle..
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 10
http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
___________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
14.01.2008 - 20.01.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
http://womentuana.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 10" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!!
SELAM VE SEVGİLER...
Paskalya çöreği de, tüm diğer tarifler de çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık...
Paskalya çöreğini hep hazır alıp yiyoruz ama bu tarifle mutlaka deneyeceğim. Muhteşem görünüyorlar.Ellerine sağlık.
Sevgili İlker, çok hoş bir blog ve çok güzel tarifler.ellerine sağlık.
sevgiler
iadei ziyaretiniz için çok teşekkürler
ben blogcuda yazıyordum uzun süredir blogspota yeni yazmaya başladım her zaman beklerim
blogcuda ki adresim
http://mucizembenibul.blogcu.com
Ayrıca arkadaş listemdesiniz beni de eklerseniz sevinirim
Sevgiyle kalın
Sevgili İlker'ciğim,
Çok başarılı olmuş paskalya çöreğin canım..Ben her denememde hüsrana uğrayıp aniden şeklini değiştiriyorum..))Sanırım örgü yapamıyorum ben..))Ellerine sağlık İlker'ciğim..
Sevgilerle..
Ilkercim ne kadar harika görünüyor,ellerine saglik.Taze cok lezzetli oluyorlar.Afiyet olsun canim.Sayfan cok güzelmis.Ayricaa resminide gördüm,cok sempatik bir yüzün var:) Sana iyi bir hafta diliyorum Ilkercim,görüsürüz canim.
Hımmm buralara kadar mahlep kokusu geldi nefis olmuş.Evde yapılan her lezzet güzel olur tabi.Ellerine sağlık canım...
Merhaba İlker
Blogumda hangi kursa gittiğimi sormuşsun. Maltepe Meslek Lisesinde Sefa ustanın verdiği bir kurstu şu an hala devam ediyor mu bilmiyorum canım.Bir mail adresi verirsen sana Sefa ustanın telefonunu verebilirim.
sevgiler
banu
Sevgili İlker,
Paskalyaya bayılırım, ben de yaparım bazen. Tarifinde bir kaşık mahlep dediğin tatlı kaşığı mı yoksa çorba mı? senin tarifi merak ettim bir ara yapacağım.
Sevgiler,
Sevgili Ilkercigim Paskalya Coregin cok guzel gorunuyor canim. Ayrica sayfan da degismis boyle daha iyi olmus acik renklerle. Sevgiler
canım ellerine sağlık nefis görunuyor. miss gibide kokmustur simdi. sevgilermle..
ILKERCIM
KIZ BU CHAT BENI OYALIYOR ZIYARETLERIM AKSIYOR AMA SEN ANLARSIN BENI CÖREGIN ENFES OLMUS BENIMDE ETELEDIGIM BIR TARIF ZAMAN BULUNCA YAPARIM INSALLAH SEVGILER ÖPTÜM
Merhaba
Ellerinize sağlık..
gerçekten leziz görünüyorlar.. görüntüsüne de bayılıyorum zaten. .
sevgiler..
Çocukluğumun vazgeçilmez lezzetlerinden,annem çok yapardı:)
Misler gibi kokusu burunma geldi sanki:) Ellerinize sağlık
Merhabalar. Blog manşette gezinirken bir doğum günü ilanı gördüm. Efenin doğumgunuymüş. Allah nice yaşlar nasip etsin efeye.Sayfanıza girdim. İnanılmaz tarifler var. Görsellige diyeceğim yok. Harika mutfak manzaraları gördüm. Ellerinize sağlık,muhteşem lezzetler çıkarmışsınız ortaya. Görüşmek üzere. Banada beklerim canım. http://kiana.blogcu.com
Yorum Gönder