3 Aralık 2007 Pazartesi

Üzümlü Çörekler (Schnecken mit Rosinen)

Üzümlü Çörekler (Schnecken mit Rosinen)

Bu çokkk lezzetli çörek tarifini canım arkadaşım ve adaşım Cafe İkra'nın yaratıcısı İlker'in blogundan aldım.Ve tarifini onun ağzından yazmak istedim.Tatlı hamur işlerini sevenler için(benim gibi) inanılmaz güzel bir lezzet.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.İlker'cim tekrar ellerine sağlık...Oraların değişik tatlarından yeni tarifler bekliyorum...

Hamur
500 gr. un
200 ml süt
100 gr. tereyağ
1/2 paket yaş maya
50 gr. şeker
1 çay kasığı tuz
Iç malzeme
1 paket vanilyali puding
1/2 su bardağı kuru üzüm
Glazur
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı su

Ilık sutu, eritilmiş tereyagını ve mayayı hamur yoğurma kabında karıstırın. Unu, şekeri ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
Bu arada vanilyalı pudingi hazırlayın.
Mayalanan hamuru merdaneyle yaklaşık 50 x 50 cm açın.
Üzerine vanilyalı pudingi sürüp kuru üzümü üzerine serpin.
Hazırladığınız hamuru rulo yapın ve 2 cm kalınlığında kesin.
Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede pişirin.
Bu arada Glazürü hazırlayın. Pudra şekerini su ile karıştırın.
Çörekler soğuyunca Glazürü fırça ile üzerine sürün.

4 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili arkadasim Corekler gercekten cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik.

keskinli dedi ki...

selamlar
ziyaretine cok sevindim ayrica yorumunuda tesekkürler senin cöreklerde harika ellerine saglik yalniz bir sey merak ettim istanbulda yasiyorum yazmissin ama yazi almanca merak ettimde sevgiler her zaman görüsmek dilegiyle

Melek* dedi ki...

waşş arkadaşım bu ne güzel bir çörek ellerine sağlık bir tane aldım helal et:) enfesmiş tadıda görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

merhabalar. tarif kolay görünüyor ama kendim yapinca bazi püf noktalari olmali diye düsünüyorum. mesela parcalara keserken bende cok fena dagildi. bu nasil önlenebilirdi?...sevgiler saygilar

Special design for İlker'in Mutfağı by GeCe