
Eveeeeeeeeeet.İşte sonunda yaptım.Artık benimde şeker hamurlu bir pastam var.İnşallah devamı gelecek.Cumartesi günü Eminönü'ne şeker hamuru malzemelerine bakmak için, Fermo'ya ve diğer pasta malzemeleri satan mağazalara gittik.İnanılmazdı,neler var neler.Ama kalabalıktan istediğim gibi alışveriş yapamadan geldik.Sadece şeker hamuru malzemeleri alabildim.Ve hemen ertesi gün öğlen gibi pandispanya ile işe başladık.Pasta bittiğinde saat akşam 18:30 olmuştu.Hamuru yoğurmaktan elimde kolumda derman kalmadı.Ama değdi doğrusu.Tadını pek sevmesemde görüntü süper.Sırada oğlumun doğumgünü için Şimşek Mc Queen pastası var.Bunda pek ümitli değilim ama,deneyeceğim bakalım.Neyse çok uzatmadan tarife geçelim.

Malzemeler
Pandispanya
- 5 yumurta
- 14 kaşık şeker
- 14 kaşık un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Keki ıslatmak için 1 bardak süt ve 2 kaşık şeker
İç Kreması
- 1,5 bardak süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1/2 paket vanilya
- 1 kutu dondurulmuş çilek
Şeker Hamuru
- 1 kg. pudra şekeri
- 110 gr. glikoz
- 18 gr. gliserin
- 4 çay kaşığı toz jelatin
- 1/3 su bardağı sıcak su
Pandispanya
- Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılıp,şekerin yarısı sarısına ve yarısı beyazına katılarak iyice köpürene kadar mikserle karıştırılır.
- Daha sonra bir araya getirilip tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılarak içine un,kabartma tozu ve vanilya elenip pişirme kalıbına dökülür.
- Ben 26 cm'lik bir kalıp kullandım.170 derecede 30-40 dak. pişirilip soğumaya bırakılır.
İç Kreması
- Bu krema tarifini http://pastaci.blogspot.com/ arkadaşımızdan aldım.Gerçekten çok güzel oluyor.
- Bütün malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Ve ara sıra karıştırarak soğutuyoruz.
Vee Şeker Hamurunun Yapılışı
- İlk önce pudra şekerinin 3/2 sini yoğurma kabına 2 defa eliyoruz.
- Başka bir tarafta sıcak suyun içinde jelatini eritip,sonra içine glikozu ve gliserini de katıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Bu karışımı pudra şekerinin ortasına döküp hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Gerektiği yerde pudra şekeri ilavesiyle sert ama ipek gibi bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve şeker hamurumuz hazır.
- Pandispanyamızı ikiye bölerek aralarını şekerli sütle ıslatıyoruz ve iyice kurumasını bekliyoruz.
- Sonra arasına kremamızı sürüp üst katı kapatıyoruz.
- Şeker hamurunu pudara şekeri serptiğimiz tezgahın üzerinde açıp pastamızın üzerini kaplıyoruz.
- En son olarak üzerini istediğimz şekilde süslüyoruz.Ben kurabiye kalıbı kullandım.
30 yorum:
tebrik ederim ellerinize sağlık.Mükemmel görünüyor.Hem de ilk denemeniz olduğunu söylemişsiniz.Gerçekten kutlarım.Hem içi hem dışı çok güzel görünüyor.
selamlar ve sevgiler,
Elif
Canım ellerine sağlık çok şirin olmuş!
Bir dilim de ben alabilir miyim?
Ellerinize sağlık.pasta hem çok cici hemde nefis görünüyor.
SEVGİYLE KALIN
İlkercim, çok zarif bir pasta olmuş, eline sağlık, hiç de ilk deneme gibi durmuyo vallla,tebrikler. Ben de bu hafta ilk denememi yapacağım, umarim beceririm. Sevgiler
Ilkercim sen yayinlicam diye yazinca msn de bende sayfayi kac sefer actik ilk yorumu yazmak icin ama demke kismet degilmis;)Gercekten cok güzel yapmisin.Hic de ilk defa gibi olmamis.Üzerinin hamurunu cok güzel düz sekilde yapmisin bence en önemli yer.Ellerine saglik arkadasim benim.Darisi basima:)SEvgilerimi biraktim Ilkercim,öptüm canim.
Canim arkadasim pastan cok tatli olmus yaaa. Cok begendim maket gibi olmus belli cok ugrastigin. Ellerine saglik canim opuyorum sevgiler
Canim,
sen bu isi kapmissin, ilk denemen olmasina ragmen pürüzsüz ve harika görünen bir pasta yaratmissin, ellerine saglik diyorum sadece ve böyle devam et.
Selam ve sevgilerimle..
Merhabalar ilkercigim, canim gercektende ilk denemen olmasina ragmen renk ve sablon secimin cok mükemmel. Padispanyanin rengi icindeki cilekler ve kremasi, disi ile bir güzel ahenk olusturmus. Ellerine saglik canim, tadi bu gibi pastalarin cok tatli oldugundan belki pek hosuna gitmemistir. ama sadece bir dilimi bir sey yapmaz, bence harika, emeklerine degmis, sevgiler...
Pastan harika olmus canim, tebrik ederim. Beni de ozendirdin...
Sevgilerle.
sevgili Ilker
ziyaretin için teşkkürler.
harika bir pasta yapmışsın.ilk denemen olduğuna böyle olduğuna bakalım ilerde ne kadar güzel şeyler ortaya çıkaracaksın.sevgiler
Ellerine sağlık,inanılmaz zevkli süslemişsin.
Sevgiler
Canim pasta cok harika olmus,ellerine saglik.
İlkercim ilk şeker hamuru pastası için oldukça başarılı bir pasta olmuş ellerine sağlık..Emin ol insan yaptıkça eli alışıyor ve daha iyilerini yapıyor...
hem şık hem zarif olmuş. elinize sağlık
ilkercim süpersinnnnnn
valla çok güzel olmuş eminim bi okadar da lezzetlidir
tatlım eline sağlık
sevgiler görüşmek üzere...
eline sağlık canım süper olmuş.ilk olmasına rağmen harika.
iyi haftalar
sevgiler
Şeker gibi bir pasta olumuş gerçekten,ellerine sağlık..Eminim büyük bir keyif almışsındır bu pastayı yaparken..
Afiyetler olsun..
Sevgilerle
Hırsız site blogcu tarafından kapatıldı canım.
Benim hamurişi(poğaça,açma,pide,sakallı) fotoğraflarımı kullanmıştı.
Neyse bu tarz tiplerden piyasada bol var ama en azından birinden kurtulduk :)
Ayyy ne kadar şeker olmuş,maşallah:)
Çok kibar ve hoş bir pasta:) Ellerinize sağlıkk
aah canim eline koluna saglik.ne güzel sen kırdın seytanın bacağını.ilk deneme için kaplama süper görünüyor valla.tebrik ederim.darisi başıma insallah:)))
Süper olmuş süperrr.Ellerine sağlık.Bende artık şeker hamurlu bir pasta yapmalıyım.Çok özeniyorum:))Sevgilerrrr
ay enfes olmuş ne güzel gözüküyor ellerine sağlık
ilkercim ellerine sağlık canım harika bir görüntüsü var .eminim tadida en az görüntüsü kadar güzeldir.bende denemek çok istiyorum bir zaman bulsam ah ah :)
şimdilik seninkiyle yetinorum:)
sevgiler
Tebrikler ilk seker hamurlu pastaniz icin. Ben, 'yapmayacagim' diye buyuk konusuyorum ama kim bilir?
Seker Hamuru yerine badem ezmesi ile bu kaplama yapilmazmi, millet pastayi birakir kaplamayi yer :)
Gariban blogum icin destek mesajlarina da , ayrica tesekkurler
sevgili ilker bu pasta bir tablo gibi, ne şeker ne şirin..ikizlerimin yaş günü yaklaşıoyr be pastalarini kendim yapmak gibi bir fantezim var, başarılı olablir miyim bilmiyorum ama senin bu pastanı deneyebilirim:)) ellerine sağlık, sevgilerimle, emel
emelinmutfagi.blogspot.com
Eğer ilk deneme buysa eminim çok ama çok beğeneceğimiz pastalar sırada olacak. Eline sağlık...
Sevgiler
Pastana bayıldım çok güzel hariha hatta fevkaladenin fevkinde olmuşş:)
ayy bide seker hamurunu kendinmi yaptinnn zor olur tabikide ayol:)
hazir alsaydin keske :)
tadini cok merak ediyorum yaa kötü biseymi cikacak ne olacak bende yapacagim ama endisedeyim off :(
bazilari cok kotu oldugunu sölemiyo ama damak zevki tabiki
www.aynurdantarifler.blogspot.com
hanımefendi ellerinize saglık,fakat renklendirme işlemini hangi aşamada yapacagımızı belirtmemişsiniz. ögrenebilirmiyim hangi aşamada yapılıyor.
sevgiler sude
Hayatım yardımına ihtiyacım var çünkü ben bir türlü hesaplıyamıyorum:(Şeker hamurunun tarifini aldım ama glikozla gliserinin ölçülerini kaşık olarak verirmisin.ben sıvı glikoz aldım sanırım aynıdır şimdiden saol hayatım
Yorum Gönder